Categorieën
Azië Thailand

Apps die ik gebruikte in Thailand

De lijstjes met ‘handige apps voor op reis’ zijn talrijk. Ik ga er dus geen maken. Alé ja, ik ga er wel 1 maken maar met daarin gewoon de apps die ik gebruikte. Of die handig zijn weet ‘k niet. En of dat ze allemaal zijn weet ‘k ook niet. Maar ze hebben mij wel een dienst bewezen. Voor alle duidelijkheid: ik gebruikte ze op mijn iPhone5 dus het kan dat de apps niet te vinden zijn op Android. Sooorry daarvoor Android vriendjes. En voor heel wat van de apps heb je internet nodig. En internet dat kan je krijgen via wifi of je koopt gewoon een sim-kaart met data in de luchthaven. Dat is wat ik heb gedaan. Kost je 12 euro. Wreed handig.

1. Maps

Je komt van de bus. Staat in het busstation en de eerste die je verwelkomt is de tuktukchauffeur. Die brengt je met veel plezier naar eender welke locatie. Probleem: jij weet niet waar je locatie ligt. Hoe ver die locatie is van het busstation. Wat dus eigenlijk een normale prijs zou zijn. En of je die afstand niet gewoon te voet kunt doen. Daarom: Google Maps (of Apple Maps dat ondertussen al een pak verbeterd is). Gewoon even checken of het doenbaar is al wandelend. Zien of je niet in ’t zak gezet wordt als de tuktukmeneer superveel vraagt. Handig.

2. Foursquare

Ik gebruik dat echt overal en altijd als ‘k op reis ben. Ik heb graag een beetje zekerheid als ‘k een restaurant binnenstap want eten is voor mij niet zo heel belangrijk. Dus ik zou het al helemaal zonde vinden om geld te besteden aan niet lekker eten. Foursquare is zo handig om gewoon een lijst te maken van plekken in je buurt. En die lijst daarna offline nog kunnen bekijken. Aankomen in ’t hotel, even zien op Foursquare waar je lekkere taartjes kunt eten en klaar. Directions bekijken op Google Maps en gaan. Cake en taart en koffie. En dan op Foursquare vertellen over de cake en taart en koffie zodat je vrienden daarna ook kunnen genieten van al dat lekkers.

3. VSCOcam

Willen we niet allemaal een beetje fotograaf zijn? Maar een camera meesleuren is ook niet altijd even gezellig en je iPhone maakt misschien niet altijd de beste foto’s. Bring in VSCOcam. iPhone fotookes importeren, schoon filterke over zetten (schoner dan die van Instagram) en delen met de wereld. BAM! Je bent een fotograaf. (niet zeggen tegen echte fotografen, die zouden je uitlachen)

4. Pocket

Je hebt geen sim-kaart en datapakket maar wil wel artikels lezen op de bus en op de nachttrein? Installeer Pocket, sla artikels op wanneer je wifi hebt en lees ze daarna wanneer je maar wil offline. Handige is dat je keywords kunt toevoegen en zo je reisblogposts kunt filteren uit de rest.

5. Kurrency

Reis je door Zuid-Oost Azië dan krijg je te maken met verschillende munteenheden. En hoeveel zijn die nu ook alweer tegenover de Euro? Met Kurrency kun je heel eenvoudig zien wat die Thai Baht waard zijn (gedeeld door 4 is het makkelijkst) en of je dus een koopje aan het doen bent op de markt (waarschijnlijk wel). Kurrency is ook offline te gebruiken.

6. Dropbox

De eerste raad die elke reiziger krijgt van zijn/haar mama: zorg dat je een kopie hebt van uw belangrijkste documenten. Ja, mama! Eenvoudige oplossing is om de scans van al je documenten in je Dropbox te gooien zodat je die altijd bij je hebt. En ook slim is om je bankkaarten niet bij elkaar te steken samen met je geld. Het zou wel eens allemaal gejat kunnen worden (meer daarover in een latere post)

7. Weple Money

Een budget van 40 euro per dag, is dat haalbaar? Als je daar ook alle vervoer (binnenlandse vluchten, treinen, bussen) bij rekent en alle tours enzo? Om dat te weten hou je best al je uitgaven uit. Daarvoor is Weple Money ideaal. Gratis, zeer intuïtief en schoon vormgegeven.

8. Translate

Google Translate heeft een eigen app. Dat bespaart je telkens een klik of 2 als je iets snel moet vertalen. Nadeel is dat de app enkel werkt met internet.

9. Tripadvisor

Weten wat er te doen is qua tourist attractions in je buurt? 1 adres: tripadvisor. En ze hebben een app. En die is gratis. Hoezee.

10. Hostelworld

Je kunt avontuurlijk doen en gewoon rondwandelen en een hostel uitkiezen. Of je kunt vertrouwen op wat anderen zeggen. Goeie opties. Ik verkoos om daar nog wat zekerheid aan toe te voegen door telkens op Hostelworld te kijken. Even zien of een hostel goeie reviews kreeg, of er volgens hostelworld nog bedden over waren en of het echt wel ergens makkelijk bereikbaar was. En dan gewoon er naartoe wandelen. Of als je een credit card hebt: de eerste nacht boeken. Dan ben je zeker na een busrit van 10 uur dat je al een slaapplek hebt. Note to self: daarvoor heb je dus een credit card nodig die niet gestolen wordt.

11. Yahoo Weather

Lang reizen betekent ook weinig plannen. Of toch in mijn geval. En weinig plannen betekent ook veel opties hebben. Dan is het al eens handig om te zien naar het weer. Is het niet aan het stormen in dat nationaal park waar ik net over heb gehoord? Zou ik wel een fiets huren morgen of wordt het snikheet? Plus met Yahoo Weather heb een perfecte tool om je vrienden thuis jaloers te maken. Screenshotje, op Facebook gooien. Done.

12. Spotify

Belangrijk: in Thailand bestaat Spotify nog niet. Ben je niet ingelogd dan zul je dus niet kunnen Spotifyen. Het ding werkt wel als je nog ingelogd bent. (Thank God!)

13. Hyperlapse

Doe eens zot. Maak eens een hyperlapse. Sta je ergens op een druk kruispunt, bevind je u ergens in het midden van de rivier, haal die smartphone uit en maak een leuk filmpje.

 

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

1 reactie op “Apps die ik gebruikte in Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *