Categorieën
Europa

Auping x Yellow Submarine Antwerpen

[highlight] Voor sommige dingen durft een mens al eens wat dieper in zijn geldbuidel tasten. Een bed bijvoorbeeld, je spendeert er toch dagelijks zo’n 4 tot 8 uur in. En niets leuker dan uitgerust aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Daarom vonden we het helemaal niet erg toen we de vraag kregen of we een Auping bed wilden komen testen. Testlocatie: B&B Yellow Submarine in Antwerpen. Pittig detail: Yellow Submarine is  niet alleen een bed & breakfast maar ook een knusse coffeebar én… een communicatiebureau. [/highlight]

 

De GPS brengt ons in de buurt van het Schipperskwartier. Qua locatie is de Yellow Submarine dan ook voor de creatieven en de durvers. Of voor zij die ’s avonds een stapje in de wereld willen zetten. Aankomst om 19u, we krijgen meteen onze kamer toegewezen. De B&B telt 3 kamers waarvan 2 met een bad. Lucky us, want wij krijgen er zo eentje. Het eerste wat ons opvalt bij het binnenkomen is het oog voor design. Vitra Eames stoelen in de hoek, een Auping boxspring met een fris, modern dekbed en dat gigantisch rond bad waar we volgens mij makkelijk een paar rondjes in kunnen zwemmen. Al is dat allemaal voor later. Eerst terug naar beneden en flink luisteren naar de korte uitleg over Auping. Interessante weetjes: Auping blijkt al 126 jaar te bestaan en heeft zowel matrassen als bedden als accessoires. De Aupingmodellen zijn steeds strak en modern, een beetje futuristisch zelfs. Tot zover de theorie.

De rest van de avond genieten we van een heerlijk gezond diner (bedankt Marta) én een kort DIY-opdrachtje waarbij we onze eigen koffietas mogen pimpen. Knutselen voor koffielovers. Rond middernacht trekken we met z’n tweetjes terug naar onze kamer om in dat gigantische bad te duiken. Eerste probleem: je moet je over je ecologische wroeging kunnen zetten. Zo’n bad is eigenlijk puur waterverspilling als je er maar met z’n tweetjes in zit. Tweede probleem: wat loopt dat bad ongelofelijk traag vol. Voor ongeduldige mensen die er al na 2min in gaan zitten: don’t. Na 10min is het bad nog niet vol en ben jij het al beu. Nog ergere waterverspilling. Voor de rest biedt de kamer trouwens alles wat je kan verlangen: de nodige magazines, een goed gevulde mini-bar, een tv en ‘as I’ve said already’ Vitra Eames stoelen (zelfs de schommelstoel).

Goeie marketingtruc natuurlijk om een aantal karaktervolle B&B’s te voorzien van Aupings. Een bed moet je toch wel even testen voor je het koopt, right? Wel, hoe was dat Auping bed? Zacht. Aangenaam zacht. Ik ben niet meteen fan van 2 aparte matrassen want de spleet ertussen maakt mij wat ongemakkelijk. Alsof elk zijn eigen territorium heeft. I know, I’m a weirdo. Een boxspring zou dus niet direct iets voor mij zijn. Maar mocht ‘k er eentje kiezen, dan zou ‘k wel durven investeren in een Auping. Het bijhorende kussen? Ook aangenaam zacht. Nu, één nacht is lastig om te oordelen over een bed, maar ik (met mijn vrij poreuze rug) sliep als een roosje. En dat zegt wel iets.  ’s Morgens stond een lekker ontbijtje klaar. De eigenares, een suuuuupervriendelijke Antwerpse dame, schotelde ons vers fruitsap en eitjes voor en voorzag Nespresso in alle geuren en kleuren. Woepwoep!

Yellow Submarine is een ideale plek voor toeristen die Antwerpen willen ontdekken, oog hebben voor design en hun vermoeide ledematen daarna te rust willen leggen in een zacht Auping bedje zonder daarbij in de anonimiteit van een groot hotel te moeten zitten.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *