Categorieën
Azië Zuid-Korea

Bezoek eens een jjimjilbang in Korea

Sauna’s in Finland, onsens in Japan en jjimjilbangs in Zuid-Korea. 3 keer same same but different. Ik bezocht er gisteren eentje in Seoul en vertrok vele uren later met een grote smile op mijn gezicht. Zo cool, zo raar.

Ok, Korea staat bekend om zijn community-feeling. Het individu is hier allerminst belangrijk, alles staat in teken van de gemeenschap. Dat betekent dat jjimjilbangs ontzettend vaak bezocht worden en echt groot zijn. Siloam, nabij Seoul Station, bestaat bijvoorbeeld uit 5 verdiepingen. Genoeg om er een hele dag door te brengen. En dat kan ook! De jjimjilbang is 24/24 open met op de 5de verdieping bedden. Mooi onderverdeeld in mannen, vrouwen, … en snurkers. Er is echt een apart stuk voorzien voor zij die niet zo heel stilletjes slapen. Zalig toch?

Op het eerste verdiep vind je de sauna’s zelf. Je komt binnen, stopt je schoenen in een kastje, krijgt kleren en een extra sleutel voor een groter kastje. Daar stop je al je eigen kleren in om daarna naakt naar beneden te trekken richting sauna’s. De outfit die je krijgt is bedoeld voor de hogere verdiepingen. De sauna’s zijn apart voor mannen en vrouwen en die in Siloam waren zeer gevarieerd. Koud, warm, steentjes voor je voeten, zoutbaden en sauna’s voor je bloedcirculatie. In een hoek van de ruimte is er ook nog de mogelijkheid om een massage te krijgen. Tegen betaling welteverstaan. Ik koos voor de Emperor Massage, je bent maar 1 keer op reis, en genoot anderhalf uur van keihard gekneed en gestretch. Preutse mensen opgelet, de massageruimte is gewoon in de saunaruimte en gebeurt volledig naakt. Geen klein broekje dus om aan te trekken. En de masseur trekt zich ook weinig aan van je edelen delen. Alles moet gewassen worden, niewaar.

Op verdieping twee vind je een aantal massagestoelen en wat relaxatiemogelijkheden. Plus een nagelsalon, een eetruimte en een speeltuin voor de kindjes. Het derde verdiep is er eentje met een fitnessruimte, pingpongtafel en tv. Verdiep 4 heeft nog heel wat leuke kamers. Zo kun je er op verschillende bedden van steentjes liggen. Elk van de steentjes heeft zijn eigen helende werking en elke kamer heeft ook verschillende temperaturen. Zo is er een ‘ice room’ waar je terechtkunt of een mega warme ‘jade stone room’. Overal is wifi dus je kunt je gsm gewoon mee naar boven nemen en daar dan in de voorziene kastjes steken als je een kamer binnenstapt. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat je er makkelijk uren kwijt kunt.

Het coolste aan dit alles? Het prijskaartje. 10 000 won of 7 euro. Yup. Je raakt er door de metro naar Seoul Station te nemen en dan 5min te wandelen. Er is nog een andere jjimjilbang die bekend is bij buitenlanders maar die is naar ’t schijnt een pak luider en drukker. Dragon Hill dacht ‘k.

Dit filmpje toont alle plekken eigenlijk perfect:

 Information:

Siloam Fire Pot Sauna  (Seoul, South Korea)
website: www.siloamsauna.com
Hours: 24 hours
Fee:    After 5am:  Bath (Adult) : 8,000 won;  Bath+ Sauna (Adult) : 10,000 won:  After 8pm:  Bath (Adult) : 9,000 won;  Bath+ Sauna (Adult) : 13,000 won

Directions  By Subway:
Line 1, Line 4, Seoul Station, Exit 1, 5 minutes walk
Line 2, Line 5, Chungjeongro Station, Exit 5, 5 minutes walk

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *