Categorieën
Azië

De eerste keer alleen op reis

3 weken vakantie. Last-minute. Niets doen. Alleen.
Hoe ga ik dat in hemelsnaam doen?
Hoe ga ik dat beleven?

AAAARRRGGGHHH

Dat was het zo ongeveer. Het enige wat ik kon bedenken tussen vrijdag (vliegtuigtickets geboekt) en dinsdagochtend (hallo Schiphol!).

Zo voor die eerste keer alleen ging ik – luxebeest en panikeur – niet even ter plekke hotels beginnen zoeken, dus tegen zondagavond had ik ook het hele internet afgezocht achter leuke verblijfplaatsen, de niet-betaalbare eerst natuurlijk. Uiteindelijk hebben de betaalbare hotels gewonnen. Sjanske.

Vervoer naar de luchthaven: check.
Vervoer naar eerste hotel: check.
Reisboeken: check.
Moleskine: check.
Stylo: oeps.

Dat het Bali ging worden, stond al snel vast. Ik had iets goedkoops nodig en wou vooral genieten van landschappen én ik was van plan gewoon aan yoga doen. Niet onbelangrijk: ik wou mij toch veilig voelen als klein meisje in een vreemd land.
Over Ubud had ik al veel fijne dingen gelezen (thanks Lin!) en het leek mij ook de beste plek om tot rust te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. I wasn’t wrong!
Na Ubud ben ik doorgereisd naar Lovina, ergens aan de andere kant van het eiland. Die plek stond in de ene reisgids, maar niet in die andere. Een risico dus.
Nadien terug wat dichter naar de Denpasar, want ik had niet echt zin om op de dag van vertrek nog een halve dag in de wagen door te brengen. Op 20 minuutjes van de luchthaven ging ik mezelf verwennen met een luxe-zwembad gecombineerd met een luxe-uitzicht.

Binnenkort mijn tips en bevindingen voor Bali, maar wat ik wel al kan vertellen is het volgende: ik geloof dat ik nu ook zo iemand ben geworden die maar voor een paar dagen een hotel gaat boeken om dan gewoon zelf rond te kijken en te praten met de locals naar fijne plekjes. Zij weten het toch beter.
En ik wil een trekkersrugzak. Dat ook.

Dat alleen op vakantie gaan? Hemels.
Geen seconde spijt van.
Eerlijk waar.

Door Dorien

Dorien Pauwels, Vlaams-Brabantse Gentenaar. Digital Project Manager. Verliefd op hotels en romantisch een bad nemen. Kan absoluut niet tegen insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *