Categorieën
Azië Thailand

Dingen die WEL snel wennen in Thailand

1. Het weer

Elke dag 30 graden, dat went verrassend snel. Zo snel dat je een trui aantrekt bij 20 graden en klaagt tegen andere reizigers over hoe koud het is in het Noorden. Een local in Chiang Mai omschreef het weer in zijn buurt als: ‘There are 3 types of weather in Chiang Mai: hot, very hot and very fucking hot.’ Dus misschien went niet iedereen zo makkelijk aan de warmte.

2. Het eten

Oh em Gee, wat heb ik hier al belachelijk lekker gegeten. Street food voor 2 euro. Restaurantjes voor 5 euro. Thaïs, Vietnamees, Europees. Alles is hier zo lekker. Tip: kies voor kip of vis. Die zijn vaak kraakvers. Dat kan van de beef niet altijd gezegd worden waardoor het soms droog is. Oh, en kies af en toe vegetarisch. Thailand heeft heel wat ontzettend goeie vegetarische streken. Chiang Mai is zelfs de vegetarische hoofdstad van de wereld (bedankt Fiona!)

3. De prijzen

Ja, het is hier ontzettend goedkoop. Ok, er zijn nog goedkopere landen in Zuid-Oost Azië maar toch. Doe Belgische prijzen gedeeld door 4. Tenzij je tours doet. Tours zijn gemaakt voor toeristen en rekenen dus stevig door. Oh en als je naar een night market gaat of naar een toeristische attractie, verwacht je dan aan twee prijzen. Wat niet meer dan normaal is toch? Gentenaars betalen ook minder voor de Gentse musea.

4. De gastvriendelijkheid

Mensen zijn hier vriendelijk. Tegen elkaar en tegen toeristen. Ik ben nog altijd verbaasd trouwens ook over hoe ‘rustig’ het verkeer uiteindelijk nog is. Weinig echt getoeter, weinig echte wegpiraten. Allemaal vrij beschaafd binnen hun lijntjes. Niet zo gedisciplineerd als in België misschien, maar wel een pak braver dan verwacht.

5. De natuur

Zo. Schoon. En zo verschillend overal. Ik zat een metropool (Bangkok), in een mix van natuur en stad (Chiang Mai), in natuur met mensen (Pai), in de jungle (Kao Sok), een nationale park (Phu Kradueng) en aan een strand. Allemaal in 1 landje.

 

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

2 reacties op “Dingen die WEL snel wennen in Thailand”

Een zeer correcte beschrijving over het land van mijn hart.nog een klein kaartje voor ik er permanent naartoe trek…
En idd het makkelijkste is het weer ,de warmte voelt niet zo druk aan zoals hier in Belgie.
Nu ik zie dat je eten ook daarbij gezet hebt en idd is ook zo maar niet in mijn geval jammer genoeg ik mag namelijk niets pikant..
En ook ben ik niet echt een fan van thaise groenten
Dus ik introduceerde in de wijk waar ik woonde puree aardappelen en nu nog steeds durft men daar hun rijst vervangen door mijn puree… wat de mensen betreft is het een prachtige maatschapij praten kan je en mag je met iedereen thais of engels weliswaar :p
De prijzen voor toeristen is bijna net hetzelfde wat wij zouden betalen in ons land
Nogmaals dank u voor dit deftig rapport over thailand en wie weet lopen we elkaar ooit daar tegen het lijf al is de kans wel groter in Belgie :)…

Kenny, wat fijn dat ik duidelijk niet alleen ben in mijn liefde voor Thailand. Heerlijke plek toch? Haha, ja als je geen fan bent van pikant eten dan is het er iets lastiger en al helemaal als je geen groentenman bent. Maar hé, eind dit jaar keer ik terug. Mocht je nog leuke plekjes hebben die ik zeker niet mag missen dag mag je die hier gerust delen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *