Categorieën
Europa

Een weekendje Eindhoven: de tips

Ok Eindhoven, ik moet je mijn verontschuldigingen aanbieden. Toen ik goed twee weken geleden vroeg aan mijn followers op Twitter wat er in je stad te beleven viel, kwam er weinig respons. Enige antwoorden: ‘De Efteling’, ‘helemaal niets’. Mijn verwachtingen waren dan ook allerminst hoog gespannen toen ‘k vorig weekend samen met mijn deerne in de auto sprong. Het goede weer was er al, maar ja hoe konden we daar 48u nuttig van profiteren?

Wel Eindhoven, je hebt me verrast! Echt ontzettend aangenaam verrast. In zoverre zelfs dat ‘k met gemak een blogpostje kan samenschrijven over ‘Wat te doen in Eindhoven’. Er viel echt zoveel te doen, te ervaren, te ruiken en te voelen. Heerlijk was het! Bedankt dus dat jullie ons hebben ontvangen en in ruil daarvoor deel ik mijn enthousiasme rond jullie stad graag met onze lezers. Daarom: ‘Een weekendje Eindhoven: de tips.’ Voor wie de tips live wil volgen: voeg mij toe op Snapchat met als username ‘nonunsenses’.

Tip 1: Slapen in het Pullman

Eindhoven is niet gigantisch. Maar als je maar een weekendje hebt, dan slaap je graag ergens centraal gelegen. Met het Pullman zit dat wel snor. Pal in ’t centrum. Aangenaam grote kamers. Een spa en een zwembad. Meer daarover in de review van Dorien, koningin der hotelreviews en langslapen.

Tip 2: Strijp-S

Eindhoven Eindhoven Eindhoven

Mensen noemen mij al eens een hipster. Wel vrienden uit Eindhoven, jullie hebben met Strijp-S dé thuishaven voor de hipster! Jullie toverden een oude Philipssite om in een broedplaats voor nieuwe, onafhankelijke start-ups en winkels. Met daarnaast ruimte voor graffiti, een BMX en skatepark en expositieruimte. Nice! Hoe cool is de Urban Shopper ruimte vol kleine winkels trouwens! En De Ontdekfabriek, waar kinderen tegen een schappelijke prijs op ontdekking kunnen. Zalig. Oh, en op het eind van jullie site zit er met Intelligentia ICE een waar toppertje. Smakelijke ijsjes en pannenkoeken. Omnomnom.

PS: Strijp-S, jullie website is een voorbeeld voor knap en user friendly design.

Tip 3: Piet Hein Eek

Eindhoven Eindhoven

Tast diep in je portefeuille. Stap wat verder langs de Strijp-S site. Ontdek Nederlands design op zijn best. Piet Hein Eek staat bekend voor zijn industrieel werk in sloophout en fairtrade materialen. Het interessante in Eindhoven is dat je naast zijn winkel ook z’n showroom en fabriekruimte ziet. Van start to finish op 1 plaats.

Bericht aan Piet: Ik woon in een zeer mooi ruim appartement. Voel je vrij om dat als showroom in Gent te gebruiken. Een tafel zou wel schoon staan bij ons.

Tip 4: PSV Eindhoven

Wij hadden pech. PSV speelde vorig weekend niet thuis. Maar ik kan me voorstellen dat het een heuse ervaring moet zijn om een match te kunnen volgen van de ploeg waar jullie terecht trots op zijn.

Tip 5: De Burger

Yup. Wij zijn helemaal fan van de hele burgerbeweging die ervoor zorgt dat in elke grootstad wel een gezonde burgerbar opent. Goed vlees, verse groenten, een lekker knapperig broodje en vooral ook goeie dikke frieten. In de binnenstad hebben jullie met ‘De Burger’ zeker een goeie tent!

Tip 6: Stadsbranderij

EindhovenEindhoven

Ja, ik ben een beetje een koffiesnob. Ik heb het wel voor een goedgemaakte espresso. Bij het toevallig passeren van de Stadbranderij moest ‘k dan ook geen twee keer nadenken. Binnenstappen, koffietje bestellen en genieten. De branderij bleek te zijn voorzien van een warm interieur, twee onzettend sympathieke eigenaars en eerlijke koffie.

Oh, en ook de presentatie zat goed. De espresso kwam in een schattig mokje van Alissa Nienke samen met superlekkere cake. Yes, dit is een winner ook.

Tip 7: Van Abbemuseum

Eindhoven Eindhoven

Bezoek een museum op zondag, als citytrippers is dat altijd wel een veilige optie. Winkels zijn vaak niet open, de rest van de stad is wat rustiger. Maar dit weekend was het zo’n mooi weer. Zonde dus om een museum te doen, niet? We waagden het er toch op en ‘boy where we wrong’! Het Van Abbemuseum huisvest naast een vaste collectie vol controversiële hedendaagse werken momenteel een tijdelijke collectie van Ahmet Öğüt. Die kennen wij in Gent vooral door zijn grote ballon op TRACK aan De Krook die spijtig genoeg werd neergeschoten. Damn you cultuurbarbaren! Ik moet eerlijk toegeven dat deze collectie van Ahmet in mijn top-3 komt van favoriete tentoonstellingen. Elk stuk was absurd maar wel met een duidelijke politieke, geschiedkundige link. Er was telkens duidelijk over nagedacht. Geen absurdisme voor het absurdisme. En je mocht in werken zitten, aan werken voelen en ruiken. Straf!

Grappig toeval: Ahmet liep die dag rond in het Van Abbemuseum om foto’s te maken van zijn werk.

Tip 8: Shoppen

Jullie hebben best een veel winkels eigenlijk. Tel daarbij nog eens 2 grote shoppingcentra en veel dames (en heren) hebben al genoeg redenen om naar Eindhoven te komen. Oh, en er is een Primark voor de fans. Beetje vreemd wel dat jullie winkels in het weekend al om 17u sluiten. Dat is euhm, belachelijk vroeg eigenlijk. Misschien is daar wel een goeie reden voor?

Je leest het Eindhoven, jullie hebben van mij echt een fan gemaakt. Ik zal dan ook de komende dagen en weken ontzettend veel reclame maken bij vrienden en familie (en misschien zelfs bij onbekenden gewoon. Roepen op de bus: IEDEREEN NAAR EINDHOVEN!) Mochten er nog zaken zijn die ik ben vergeten vermelden, nodig me dan nog even opnieuw uit. Ik kom met plezier nog eens langs!

 

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

6 reacties op “Een weekendje Eindhoven: de tips”

Altijd leuk om te lezen dat eindhoven iemand bevalt :)
Strijp-S is inderdaad een broedplaats van creativiteit.
Neem ook een keertje een kijkje bij Sectie-C en op strijp-S bij het koffiehuisje, blue cola hotel, ketelhuisje en onder de leidingstraat.

Iris, Strijp-S was heerlijk. Maar we moeten zeker nog ’s terugkomen. Je tips helpen dus zeker ;)

Tot binnenkort misschien.

Wat een superleuke blog!!! En wat top om zulke leuke reviews te kunnen lezen van ons dierbare Eindje!!
Je bent van harte welkom om bij ons te komen ontbijten wanneer je nog eens deze richting op komt!!
Groetjes van
Maurice De Boer

Hoi Maurice, lekkere koffie en een goed ontbijt? Daar zeggen we geen nee tegen! We komen zeker nog ’s terug en passeren dan met plezier. :)

Hallo Belgische vrienden. Tja, komen ze nog uit een prachtige stad Gent ook:-) De (Noord) Brabander is een trots mens dat graag met de rood wit geblokte vlag wappert. Ik ben geboren in Eindhoven en woon nu in de randgemeente Best. 110% PSV supporter, dus af en toe een leuk feest! (welkom bij het komende kampioensfeest 2015, ergens in april/mei) Want feesten, dat kennen wij beter dan de ‘Hollander’:-) Enkele tips zijn natuurlijk: Het Philips Museum, zo ook het DAF museum en het prehistorisch dorp dat in een park midden in de stad ligt. Als hotel zou je eens in Strijp-S het Blue Collar hotel kunnen nemen. Jawel: in een oude Phlips fabriek, nml het Klokgebouw, waar je voort in Ehv voor de muziekoptredens moet zijn! Welkom!

Geert, het is duidelijk: we moeten en zullen nog eens terugkomen. Te veel leuke dingen die we nog niet hebben gezien. :) Bedankt alvast voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *