Categorieën
Noord-Amerika

Een weekje eten in New York: we made you a list.

[highlight] Een weekje New York. Om precies te zijn: van zaterdagmiddag tot vrijdagavond. Dat is kort, dus wat planning komt zeker van pas. Goed plannen is trouwens een tip die wel meer travelbloggers geven. Check trouwens zeker eens de interviews die Niel op Tjoolaard deed voor nog meer tips. Maar goed, plannen dus. Weten wat, waar, wanneer je iets wil zien. Niet te in detail plannen zodat er nog ruimte is voor spontaniteit, maar ook niet te veel ruimte laten voor gemiste kansen en verveling. [/highlight]

Over cultuur hebben we het al gehad. Deze keer de etenslijst. Mijn favoriet. In the City That Never Sleeps kan je veel eten. Goed eten. Zowat overal een beetje. Maar op onderstaande adresjes hebben wij ons geld graag uitgegeven. Niet duur. Geen McDonalds.

Waar eten?

[yes_list]

 • The Meatball Shop (84 Stanton St btwn Allen & Orchard St, New York, NY en andere)
  Balls&Glory to the next level. Gezellige buurt, gezellig cafeetje (ja, ik kreeg een café gevoel) en lieve mensen. Een kaart waar je op mag schrijven, en die dan ook direct naar de keuken wordt gegeven. Koffie om U tegen te zeggen. Lekkere ballen. Veggie bestaat ook.
 • Lombardi’s Coal Oven Pizza (32 Spring St at Mott St, New York, NY)
  A pizza place. The pizza place. Gigantisch restaurant, al heb je meer het gevoel dat je via mysterieuze gangetjes naar een piepklein en ontzettende gezellige ruimte wordt gebracht. Ontzettend vriendelijke obers, reuze pizza’s (nog steeds verbaasd dat we de grootste pizza helemaal hebben binnengespeeld). Enkel en alleen pizza.
 • Waffles & Dinges (overal een beetje, maar check de website of Facebook voor de standplaats van hun foodtrucks)
  België in het buitenland. Wafels in New York. Met aardbeitjes graag. Om nadien een brug op te wandelen. Helemaal onder de bloemsuiker. Liefde.
 • Antique Garage (41 Mercer st. (btwn. Broome st. & Grand St.), New York)
  Ik denk dat deze het duurste is uit het lijstje. Helemaal uitgehongerd in Soho vielen we hier binnen, PRACHTIG interieur (denk aan overal kaders, oubollig maar toch hip, antiek ah ja..), en eten maar nét iets anders. Kebab zegt u? Ik geeft u kebab zoals u het nog nooit heeft gegeten. Moderne visie op eten, terwijl het wel eetbaar blijft voor de mens die er eigenlijk niets van kent.
 • Georgetown Cupcake (111 Mercer St (btwn Prince & Spring St), New York)
  Midden in Soho. Zelfde straat als Agent Provocateur. Eerst cupcakes eten, om nadien wat setjes te passen bij die laatste. Gelukkig had ik maar 1 cupcake binnen. Maar hij was wel lekker.
 • Stumptown Coffee Roasters (18 West 29th Street, New York)
  Koffie in de lobby van het Ace Hotel in New York. The Best Of Three Worlds.
 • Dig Inn Seasonal Market (80 Pine St at Pearl St, New York, NY en andere)
  Easy good food. Real food. Je kiest je bakje (grote honger vs kleinere honger), laat er wat groenten / sidedishes samen met vlees/vis inglijden en geniet in het fijne interieur van het lekkere eten. Lekkerste spruiten van the city. Ja, dat heb ik net gezegd.
 • Melt shop (135 W 50th St (at 7th), New York)
  Na het MoMa wil je eten. Louter toevallig (verkeerde straat inslaan, je kent het wel) kwamen we hier terecht. Geel is de kleur. Fastfood met een hip kantje het eten. En kaas. Maar dat is geel. Zo hipster als je het anno 2014 maar kan hebben. Zaak in België openen jongens?
 • Sweet Buttons Desserts (84 Rivington St (at Orchard), New York)
  Moe maar voldaan kwamen we hier terecht zonder verwachtingen. Eerste indruk: beetje duur. Tweede indruk: zeker zijn geld waard. Cupcakes, desserts in een potje (tiramusu, panna cotta,..), taart,.. Onze keuzes waren stuk voor stuk geslaagd. Nice.
 • Joanne Trattoria (70 W 68th St at Columbus Ave, New York, NY)
  We hadden een restaurant nodig in de buurt van de IMAX. Foursquare zei Joanne, een basic pastarestaurant. Binnengekomen hoorden we rond ons nogal veel gepraat over een bepaalde artiest. Blijkbaar heeft dit hier iets met Lady Gaga te maken. Hmmm. Gelukkig was het lekker, meer dan lekker eigenlijk. In alle genot zijn we dan ook naar buiten gegaan zonder onze handschoenen. Binnenkort op een podium in uw buurt.
 • Land Thai Chicken (450 Amsterdam Ave btw 81st & 82nd, New York, NY)
  Ik heb het niet zo voor Aziatisch eten, the boyfriend wel. Hij superspicy, ik lekker saai. Dacht ik. Mijn bordje was leeg, zegt genoeg niet?
 • En nog veeeeeeeellll meer. Serieus. We hebben extreem lekker gegeten!

[/yes_list]

Check voor je vertrekt eens onze foursquare-lijst. Normaal gezien staan bovenstaande er zeker in, en nog een paar andere. Gewoon binnenhalen voor je op stap gaat, en je kan zonder internet te gebruiken nog steeds fijne plekjes vinden. Handig toch?

 

 

Door Dorien

Dorien Pauwels, Vlaams-Brabantse Gentenaar. Digital Project Manager. Verliefd op hotels en romantisch een bad nemen. Kan absoluut niet tegen insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *