Categorieën
Azië

Hostel review: Dragon King Hostel, Peking

Ik boek al mijn hostels via Hostelworld.com. Eigenlijk zelfs gewoon via de Hostelworld app. Zo’n schoolvoorbeeld van gebruiksvriendelijkheid. Je geeft je Mastercard of Visa gegevens in en kunt vanaf dan via de app telkens je hostel boeken. Meestal betaal je een klein voorschot en klaar. Je kunt je boeking daarna nog toevoegen aan je Passbook als je iOS-gebruiker bent. Superduper handig. Maar hoe kies je nu een hostel? Wel, je kunt alle reviews lezen. Of je kunt die van mij hier lezen. Dat is ook al iets. Eerste in de reeks: Dragon King Hostel, Peking.

Ligging:

Je kunt het Dragon King Hostel vanuit de luchthaven bereiken met het openbaar vervoer of met de taxi. Let bij de taxi goed op. Ze staan er om bekend om je te scammen. Ikzelf werd bijna op de snelweg achtergelaten toen bleek dat de bestemming verder was dan de taxichauffeur eerst dacht. Hij wou daarom meer centjes. Ik wilde dat uiteraard niet geven. Over en weer gezaag. Uiteindelijk werd ‘k gedropt aan het begin van een steegje. ‘Hier is het!’, zei hij geïrriteerd. Ik dacht dat hij me eender waar had afgezet. Gelukkig bleek dat niet zo. Dragon King Hostel ligt in een zijstraat en is op wandelafstand van een metrohalte die je overal brengt. Qua ligging is ’t ideaal eigenlijk. Niet al te veel lawaai. De straat kan wel vuil zijn als het er regent. Ze zijn al even aan ’t werken dus er ligt overal wat aarde.

Kamers:

Ik sliep op een 8 mixed dorm. De bedden waren proper. Er lag een handdoek klaar voor de douches en de lockers waren groot en voorzien van een slot. Plus je kon ook nog je eigen slot bevestigen voor extra zekerheid. Niets op aan te merken dus. Blijf je langer, vraag dan even voor een propere handdoek. Ze geven er eentje met plezier.

Personeel:

Het personeel spreekt niet allemaal even goed Engels, maar dat kun je nergens verwachten. Ze zijn wel ontzettend vriendelijk en proberen je waar mogelijk te helpen. Het goeie aan Dragon King is dat ze heel veel services aanbieden. Je kunt er je treintickets bestellen (tegen een kleine meerkost), je kunt er je postkaartjes kwijt en je kunt er tours boeken. De tour naar de Chinese Muur die ik er nam was prima. Op tijd opgehaald, geen al te grote groep, niet te duur. Dik ok dus.

Wifi:

Dit is een belangrijk onderdeel wat mij betreft. Boeit jou dat niet, hou er dan gerust geen rekening mee. De wifi in ’t algemeen in hostels is niet om over naar huis te schrijven (ahja, dat gaat niet met klote-internet). Die in Dragon King was traag. Eén netwerk voor de hele hostel. Gelukkig was het netwerk in de bar anders en kon je dus even profiteren van minder gebruikers daar. Je meldt je aan op de wifi via je paspoortnummer. Die moeten ze even registreren, dus mocht het niet werken ga dan even checken of dat wel al gebeurd is.

Varia:

Elke avond viel er wel iets te beleven in de bar. En dat is wel tof. Zo deden wij een dumpling party waarbij ze ons leerden dumplings maken die we daarna ook nog eens gratis mochten verorberen. Omnomnom. De drank is er goedkoop. En aan de muren in de gang hangt info om naar alle toeristische locaties te gaan. Neem er fotootjes van want een stadskaart vind je niet gratis in Dragon King. Die kost je 8 yuan, een koopje, maar ze is wel gigantisch groot.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *