Categorieën
Azië

Jezelf leren kennen op reis

Anderhalve maand in je eentje reizen zorgt ervoor dat je jezelf leert kennen. Je ontdekt eigenschappen en ziet er enkele bevestigd worden. Ik deel met plezier de zaken die mij over mezelf zijn bijgebleven.

1. Introvert
Ik ben verrassend introvert. De dagen dat ‘k op een hostel zat met een grote groep mensen viel het me op dat ik nooit diegene was die het gesprek startte. Eens de babbel in gang was gezet was ik wel diegene met de strafste verhalen. Ik geniet van aandacht, maar zoek ze niet graag als eerste op. Dat is me al eerder opgevallen tijdens het werk en is handig om weten ook. Eerst observeren, dan de juiste persoon uitkiezen om tegen te praten. Het zorgt er meteen ook voor dat ik minder tijd ‘verlies’ aan small talk.

2. Richtingsgevoel
Ik schaam me. Zo ongelofelijk slecht is mijn richtingsgevoel. De studies die zouden uitwijzen dat mannen beter kaart kunnen lezen hebben mij nog nooit gezien denk ik. De keren dat ‘k het aandurfde om zonder kaart of Google Maps op stap te gaan waren ook de keren dat ‘k hopeloos verkeerd wandelde. Er was dat ene stuk waar ‘k eigenlijk enkel links hoefde af te slaan, maar waar ‘k verkeerd startte. Gevolg: 800m de verkeerde kant op, moeten terugkeren en dan pas mijn route kunnen beginnen. En er zijn de ontelbare keren dat ‘k een winkel of restaurant uit stap en gewoon de verkeerde weg op wandelen. Telkens opnieuw. Gelukkig is verloren lopen niet zo erg. Zeker niet als je tijd zat hebt.

3. Hygiëne
Ik ben eigenlijk wel nog ne propere mens zo op mijn eigen. Mijn rugzak zit vol met perfect schoon opgeplooide kleren. Ik was mij minstens 1 keer per dag en poets mijn tanden 2 keer. Eigenlijk ben ik zelfs properder op reis dan thuis. Het enige wat ‘k niet doe is mij scheren, maar gezien de lengte van mijn baard is dat niet meer dan normaal. Go beard!

4. Budget
Ik let op reis een pak meer op mijn budget dan thuis. Thuis vliegt het geld echt door ramen en deuren. Ik weet dat, Dorien wijst me daar af en toe op, maar eigenlijk vind ‘k dat niet zo erg. Liever nu leven dan denken aan ‘ja maar binnen 60 jaar moeten we wel nog iets over houden’. Maar op reis is dat anders blijkbaar. Dan sla ik al eens een duur restaurant over. Of een te dure toer. Omdat het ook gewoon zoveel scheelt in prijs. Eten op straat: 1 euro. Een restaurant: 10 euro. Dat is zo’n groot verschil dat je er echt wordt op gewezen dat je geld weggooit.

5. Social Media
Ik ben verslaafd, ja. Velen zeggen mij dat maar ik zie dat zelf niet zo. Niet dat ‘k zonder kan maar ik zie het gewoon als mijn tweede natuur. Ik ervaar er geen negatieve gevolgen van. Het is niet dat ‘k mij afsluit van de wereld. Zo kan ik nog steeds ontzettend genieten van een goed boek, of een leuke street performance of een prachtig park. Maar ik geniet evenveel van het maken van een Instagram of het delen van een Foursquare tip. Mijn offline en online leven zijn zo met elkaar verweven dat ze 1 zijn. En ik vind daar niets ergs aan. Praat ik met iemand dan leg ik mijn telefoon aan de kant. Sta ik op een concert dan maak ik hoogstens 2 fotookes (niet in portrait mode idioten) of een filmpje van 6 seconden. Want let’s face it: wie kijkt achteraf nog naar wazige filmpjes van 5 minuten?

Wat hebben jullie allemaal al geleerd over jezelf tijdens het reizen?

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *