Categorieën
Uncategorized

Kenny kannie reizen

Een paar maand geleden ontdekte ik een liefde voor podcasts. Ze vullen mijn 20-uur durende trein- en busritten. Ze houden me op de hoogte van wat er allemaal in de wereld gebeurt. En ze voeden mijn interesses. Dus ik dacht: fuck, waarom doe ik er zelf geen eigenlijk? Waarom praat ik niet zelf in een micro over iets?

Brainstormke later had ‘k het idee om wekelijks te vertellen over mijn reis. Er valt genoeg te vertellen. Er is altijd wel nieuws over de locatie waar ‘k mij bevind. Ik kom zaken tegen. Ik ontmoet mensen. Ik kan tips geven over een bepaalde plek. Genoeg dus om een half uur durende aflevering te vullen. Ik nam een aflevering op met daarin de uitleg van de reis. Plus een tweede, normale aflevering met een paar vaste rubrieken in.

Mensen luisterden. Mensen gaven feedback. Kwamen met tips van zaken die ‘k nog moest veranderen. Mensen hadden het vooral over 1 vaste rubriek: Kenny kannie reizen. Een stukje waarin ik een idiote anekdote vertel. Luisteraars vonden de titel goed gevonden, ze vonden het goed dat ‘k met mezelf kon lachen en ze vonden het hapklaar. Dus ik luisterde naar de luisteraars en besloot de Reis Rond De Wereld podcast van 30 minuten te schrappen en voluit te gaan voor ‘Kenny kannie reizen’.

In ‘Kenny kannie reizen’ vertel ik vanaf nu elke week een idiote reisanekdote. Het goeie is dat ik over mijn 27 jaar al belachelijk veel idiote dingen ben tegengekomen. Ik ben nogal een kluns. Elke aflevering zal denk ik rond de 10 minuutjes duren. Gewoon 1 grappig verhaal en klaar. Hapklaar. In de nabije toekomst zullen er ook gasten zijn die hun verhaal komen brengen. Zij die hun idiote anekdotes vertellen. Vrienden, reisbloggers, andere podcasters, vreemden, jij misschien. Heb jij een idiote anekdote? Kun jij jezelf genoeg relativeren en ondertussen anderen ook tips geven? Pitch dan even je anekdote via de Facebookpagina. Stuur een bericht. Of contacteer me op Twitter.

Ohja, en begin al even met naar de eerste aflevering te luisteren. Tip aan mezelf: zoek een plek waar niet iemand tegen zichzelf aan het poolen is. Kijk, daarom is Twitter dus schoon. Twitter overtuigde me om achtergrondgeluiden er in te laten.

 

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *