Categorieën
Europa

La Cour de Rémi

Alsof ik gewoon thuis ga blijven zitten als mijn vent 8 maanden in Azië rondloopt… I don’t think so! Het eerste vrije weekend stond dan ook ingepland als luxe-weekend in de natuur. Vrijdagavond vertrok ik na het werk richting Pas-de-Calais. 2 uur later (vanuit Brussel) was ik aan het inchecken bij La Cour de Rémi en kon ik direct dineren in hun restaurant. Wat een zalig gevoel…

Ik had niet direct iets verwacht van het restaurant. Voordat ik vertrok dacht ik dat het gewoon typische hotelkost ging zijn, niet van al te hoogstaande kwaliteit, van die gedachte had ik direct spijt. Dit was lekker!
Ik denk nu nog steeds met plezier aan het diner terug. De keuken is gewoon subliem, niet te veel poespas, maar toch dat tikkeltje extra in zowel kwaliteit als presentatie. Ook helemaal niet duur, ik geloof dat ik 32 euro kwijt was aan het menu.
By the way: de messen in het restaurant zijn van Antoine Van Loocke, mijn wannabe-kokshart ging iets sneller slaan toen ik zelf een mes mocht uitkiezen voor het diner. Om wat aan namedropping te doen: Antoine heeft messen gemaakt voor o.a. Kobe Desramaults en Peter Goossens.

la_cour_de_remi_restaurant

Mijn kamer lag wat verder weg in een klein huisje dat in 2 was gesplitst. Afgelegen en dus sowieso geen vreselijke deuren van de buren die midden in de nacht konden toevallen. Er was heerlijk bed (duh…) met aan de achterkant van de houten wand een kleerkast en een werktafel. Maar het beste was toch wel die badkamer. Een gi-gan-tisch bad, prachtige kranen maar ook de douche zorgde ervoor dat ik de volgende ochtend nét iets te laat uitcheckte. Oops.
Dat late uitchecken had ook wat te maken met het ontbijt op bed. Luxe-weekend voor iets niwaar? To be honest: ik wou eigenlijk van m’n ontbijt genieten op m’n terras, maar als ik de rolluik opentrok stroomde het water met bakken uit de lucht. Op het bed was ook goed. En tegelijkertijd kon de wekelijkse call met Kenny gebeuren, en dat zonder problemen.
Snel internet, heerlijke douche, en wonder boven wonder bleef de regen voor de rest van de dag uit.

Ik hoop hier in de toekomst met een heleboel vrienden naartoe te trekken. Gezellig in the middle of nowhere, lekker eten en rustig slapen.
Of binnen 8 maanden, om een weekendje romantisch te doen.

Door Dorien

Dorien Pauwels, Vlaams-Brabantse Gentenaar. Digital Project Manager. Verliefd op hotels en romantisch een bad nemen. Kan absoluut niet tegen insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *