Azië, China
Mijn nieuwe vriend: Nemo

Mijn nieuwe vriend: Nemo

Hij staat in de kamer van mijn hostel wanneer ik binnenkom. Ik schuil even voor de hitte van Shanghai en plan om wat te schrijven. Hij is jong, Chinees en athletisch met een Nike sporttruitje, shortje en sliffers aan. Ik ga op bed liggen en zoek angstvallig connectie met de online wereld. Hij tokkelt wat op zijn gsm. Een paar minuten later beginnen we een conversatie. 

Zijn naam is Nemo. Of zo mag ‘k hem toch noemen. Ik gok dat zijn Chinese naam net iets anders is. Hij moet even nadenken waar België is gesitueerd. Zijn Engels is wel opvallend goed. Hij is hier op bezoek. Als in hij komt naar een voetbalmatch kijken AC Milan – Real Madrid. De grote Europese clubs doen elk jaar een lucratieve tour door Azië. Even wat oefenmatchjes spelen en poen scheppen. Nemo stond gisteren tevergeefs 6 uur voor het hotel waar de spelers slapen. Blijkbaar waren ze via een zij-ingang naar binnen gegaan. Zonde.

Het wordt Nemo’s eerste live contact met een Europese ploeg. Hij is grote fan van Cristiano Ronaldo. Ik stap met hem naar de bar en ga zitten om nog wat verder te praten. Nemo is nog student. Zijn laatste jaar aan de universiteit in de opleiding psychologie. Alleen weet hij niet goed of hij zijn studie daarna wil verderzetten. Hij ‘feels the void’, hij voelt de leegte van het bestaan. Zijn vader is een leerkracht Engels, vandaar het sterke Engels. Hij wil zelf ook leerkracht worden. Ze hebben zo’n toffe baan. Veel vakantie.

Hij vraagt me uit. Welke muziek ik graag hoor bijvoorbeeld. Hij luistert veel naar Westerse muziek. Eminem is zijn favoriet alleen komt die nooit naar China. Zijn vader heeft ‘m zoveel Westerse invloeden bijgebracht dat hij zich nog maar half Chinees voelt. Op zijn iPod staan nog nummers van Amerikaanse rappers maar evengoed Evanescene. Muziek van begin de jaren 2000. We spelen een potje pool. Hij is niet goed. Ik gelukkig ook niet dus een overrompeling wordt het niet.

Vanavond gaat hij terug naar het hotel. Dan is de training voorbij. Ik wens hem veel succes. Het ga je goed Nemo.

Share this Story

Related Posts

One Comment

  1. […] Een paar keer die vragen beantwoorden om tot een niet-reisgerelateerd gesprek te kunnen komen is niet zo erg. Telkens die lijst moeten overlopen en afchecken wordt dan weer wel vervelend. Gelukkig bots je af en toe op iemand die het over iets helemaal anders wil hebben. Over voetbal bijvoorbeeld zoals mijn nieuwe vriend Nemo. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoi!

196 landen in de wereld om uit te kiezen als een kind in een snoepwinkel. Waar naartoe en wat er zien? Wij, een koppel 20-ers, delen onze persoonlijke ervaringen over onze reizen. Heb je zelf tips? Stuur ons een berichtje!

Facebook