Categorieën
Europa

Nachtje bij Pullman Eindhoven

Vorig jaar mochten we het nieuwe Pullman hotel in Brussel al uittesten, deze keer was het de beurt aan een Pullman in Nederland. We vertrokken zaterdagmiddag in Gent, om anderhalf uur later de parking onder de Heuvel Gallerij in te rijden. Net om de hoek van dit hotel in Eindhoven. Toplocatie dus.

De ontvangst was uitgebreid en vriendelijk. De receptioniste deed haar werk graag en dat merk je ook. Er was best veel volk om in te checken, dus dan is het ontzettend fijn om te voelen dat onder stress nog steeds gezegd wordt waar je kunt ontbijten etc. Zo moet je ’s ochtends niet met een rotte kop aan de zoektocht moet beginnen (ja, ’s ochtends wil ik gewoon ontbijten zonder nadenken – en in stilte).

Op naar de kamer en direct naar de badkamer. Amenities van C.O. Bigelow waar zelfs het lief van zei dat het super was om mee te douchen. Zo lekker ruiken. De regendouche liet niet ontzettend veel water door, dus dan maar “gewoon” douchen. Jammer. Oh, en nadien heel even de vloer opkuisen want de glazen plaat ging blijkbaar niet ver genoeg. Water everywhere. Ai. Koffietje (Nespresso), koekjes van eigen makelijk en een heerlijk chocolaatje en hop, naar buiten om Eindhoven te verkennen!pullman_desk

pullman_toilet pullman_amenity’s Avonds nog even langs de wellness gepasseerd. Wat was er veel volk. Geen kastjes om je sleutels of gsm in kwijt te kunnen. Nauwelijks plek in het zwembad. En een best wel volle sauna. Jammer, dan maar 1 keer de sauna genomen om nadien de experience shower in te gaan. Als je wil douchen met het gevoel dat je in een helse donderbui terecht bent gekomen, probeer het dan even. Grappig. Wel koud. Zeg niet dat ‘k je niet heb gewaarschuwd.

Slapen dan maar. Het bed was zalig. De kussens waren zalig. Dat moment waarop je lekker kan cocoonen is hét moment waarom ik graag op hotel zit. Filmpje op en genieten. De max. Elke keer weer opnieuw.
We wilden nog snel de minibar uitchecken, maar na een halfuurtje (ok, 5 minuten) aan de deur trekken, voelden we ons als complete imbecielen. Wie krijgt de deur van de koelkast nu niet open? Wij dus. Maar ’t is in orde gekomen. Ze hadden hem gewoon niet geactiveerd. Hah.pullman_stroopwafels

pullman_room

De volgende ochtend aan het ontbijt merkten we weer dat het hotel goed volboekt was. Zo moesten we toch even rondzoeken voor een tafeltje, maar eens neergezeten en het eerste sipje van de koffie was genomen, kon ik mij focussen op al dat eten. Uitgebreid en van degelijke kwaliteit. Sapjes, Nespresso’s, fruit, yoghurt, muesli, slaatjes, eitjes, spek, pannenkoekjes en heel veel ontbijtkoeken. In mijn nopjes. Jammer dat het lief niet graag ontbijt, anders had ‘k hier nog wel even gezeten. Nu moest ‘k na een uurtje toch maar mijn biezen pakken om alles in de koffer te gooien en uit te checken.

pullman_einh_breakfast

Conclusie: Nogal veel mensen met een Vivabox of Bongobon, denk ik. Niet meteen het publiek dat je verwacht in een zakenhotel als Pullman. We hebben niets tegen Bongobonners, maar geef ons toch maar rustige zakenmensen die stilletjes in de sauna zitten. Rust en vrede. Zen. Het Pullman is gelukkig wel heel proper en het personeel altijd vriendelijk. De desk in de kamer is groot genoeg om makkelijk op te werken, en dat bed … Heerlijk.

Merci Pullman Eindhoven, lekker bed, goed ontbijt.
En Eindhoven is ook nog niet eens zo slecht om een weekendje in rond te lopen! Check hier maar onze tips voor deze stad. Het lief is een echte fan geworden.

Door Dorien

Dorien Pauwels, Vlaams-Brabantse Gentenaar. Digital Project Manager. Verliefd op hotels en romantisch een bad nemen. Kan absoluut niet tegen insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *