Categorieën
Azië

It’s not open yet, de tourist trap.

Tweede dag in Bangkok en vandaag hangen we keihard de toerist uit. Op naar de vele tempels, kaart in de hand, rugzak op de rug. We’re ready! Een tiental minuten stappen later komen we in de buurt van onze bestemming. Een vriendelijke man stopt ons en vraagt waar we naartoe wandelen. ‘You are going to the Grand Palace? Oh, but that’s not open yet! You should go at 1 o’clock in the afternoon!’ De vriendelijke meneer stelt zich voor als medewerker bij het Coin Museum waar we op dat moment voor staan. Een volledig te vertrouwen man dus.

We vragen hem waarom Grand Palace nog niet open is. Volgens onze Lonely Planet zou die toch al van 9u moeten toegankelijk zijn voor toeristen. ‘Oh, there is a big ceremony with monks. You can not go inside. You go in the afternoon. Now you can go on a tour on the river. I can give you good price!’ Wat een vriendelijke meneer toch, hij waarschuwt ons niet alleen maar biedt ons ook een alternatief aan. Plus, hij schrijft ook nog eens alle info op onze kaart en duidt perfect aan waar we naartoe moeten. Hoezee!

Onder wat lichte dwang zet hij ons op pad. ‘Go, it’s that way. I see you in the afternoon. You go on trip first.’ We stappen de richting uit die hij verlangt maar steken van zodra we uit zijn zicht zijn toch maar de straat over. Op naar de Grand Palace die tot onze verwachtingen gewoon braafjes open is voor het publiek. Geen boedhistisch ritueel. De vriendelijke meneer is een van de tourist traps waar voor wordt gewaarschuwd op vele sites en in vele boekjes die je maar al te graag naar plaatsen stuurt waar hij commissie op krijgt.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *