Categorieën
Azië Thailand

Op naar Thailand: tickets boeken

2 maanden Thailand. Dat staat gepland voor ’t eind van ’t jaar. Daarvan breng ik de eerste 10 dagen door met mijn deerne. Zij vertrekt daarna terug naar België om te werken en vanaf Kerstmis zien we elkaar terug. Twee vragen die we ons daarbij stelden: waar brengen we Kerst en Nieuw door (de traditie gebiedt ons die in ’t buitenland te vieren) en hoe vliegen we naar al die bestemmingen?

Om op de eerste vraag te beantwoorden gebruikten we een zeer handige tool: Matrix Airfare Search. Daarmee kun je heel eenvoudig zien wat op dat moment de goedkoopste vluchten zijn naar je gewenste bestemming. Wreed gemakkelijk is ook dat je nabijgelegen luchthavens kunt kiezen. Voor vertrek kun je naast Brussel dus ook van Charleroi tot Amsterdam kiezen. Vaak scheelt dat al tientallen euro’s. Plus ook voor de bestemming kun je een perimeter nemen van 25 tot 2000 km. Iets wat wij heel vaak doen aangezien we niet zo’n uitgesproken voorkeuren hebben qua reisbestemmingen. We zien waar ons budget het toelaat en wegen dan af: lijkt Boedapest de moeite of toch iets anders? Eens gekozen kun je ook nog eens een inschatting doen qua vertrekdatum, verblijfsduur en aangeven hoeveel tussenvluchten je maximum wilt doen. Belangrijk wanneer je voor een verre bestemming kiest omdat je anders vluchten ziet van 40 uur met 2 tussenstops. Niet gezellig.

Dus werd het wat wikken en wegen. Ik moest vertrekken van ergens uit Thailand rond Kerst, zij ergens uit België en we moesten op een bestemming terechtkomen waar het nog wel gezellig was in de kerstperiode. Na een zeer uitgebreide zoektocht met kanshebbers als Oslo, Helsinki, ergens in India en Dubai werd gekozen voor Berlijn. Dichtbij voor haar, goed bereikbaar en best goedkoop voor mij volgens de Matrix. Vliegen naar Berlijn was voor mij daarbij het goedkoopst op 25 december. Een weekske Berlijn dus en van 30 graden naar hopelijk iets meer dan 0. Goedkoopste maatschappij volgens de Matrix: Aeroflot. Nazdrovje. Side note: ik koos er voor om het terugticket al te boeken op voorhand omdat de kerstperiode mij een vrij drukke periode lijkt waarbij op voorhand boeken mij wat centen zou kunnen uitsparen.

Dan was er de tweede vraag. Hoe raakten we in Thailand en hoe raakte zij terug? Vertrekdatum lag zo goed als vast: 6 november. Terugkeerdatum voor haar 17 november. Liefst zowel goedkoop als ergonomisch verantwoord. Dus geen 35 uur onderweg. Dan zijn er een paar mogelijkheden (waarvan ik weet) om te pricehunten. Je kunt kijken op Holidaypirates.com, daar staan acties op die je soms honderden euro’s kunnen uitsparen. Je kunt geluk hebben dat net nu KLM een aantal werelddeals heeft. Je kunt eens zien bij Travelmagic.be, een nieuwe Belgische community rond reizen. En je kunt altijd eens bellen naar een reisagent. Al is het maar om een ijkingspunt te hebben. Weten waar je staat. Wij zochten even op de Matrix en uiteindelijk werden het twee aparte vluchten. Zij met een tussenstop in Dubai via Qatar Airways. Ik tussenstop in Moscow met Aeroflot (enige wat ik van Aeroflot ken is trouwens de memorabele sketch van Najib Amhali waarvan ik het clipje hieronder toevoeg). Terugkeren doet zij ook met Qatar. Uit Berlijn zitten we voor het eerst samen op het vliegtuig met Easyjet.

Maar goed, dan heb je die mooie prijzen op je Matrix staan. Via die tool kun je niet boeken. Bummer. Dus dan is het behelpen. Via de vluchtcodes checken op Expedia.nl las ik ergens. Zo gelezen zo gedaan. Ik ben een noob dus mochten er betere manieren zijn, laat gerust weten in de comments. Maar expedia.nl leverde mij eigenlijk wel exact dezelfde vluchten op die ‘k had gevonden op de Matrix. Dus ik ben wel content.

Hoeveel gaat mij dit hele avontuur kosten aan vliegtuigtickets?

Brussel – Bangkok Aeroflot € 318
Bangkok – Berlijn Aeroflot € 297
Berlijn – Brussel € 60

Geen flauw idee of dit veel is. Of weinig. Of de normale prijs. Of compleet gestoord. Voel u vrij om mij dat te laten weten in de comments. En keihard te klappen of te lachen met mij.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *