Azië, Thailand
Routine maakt me rusteloos. Op naar Thailand.

Routine maakt me rusteloos. Op naar Thailand.

Twee zaken kwamen de laatste tijd steeds dichter bij elkaar: mijn liefde voor reizen en mijn nood om nieuwe dingen te zien en ervaren. Nieuwe plekken op de wereld, nieuwe kantjes aan mezelf. Na lang twijfelen en voor- en nadelen afwegen werden de twee aan elkaar gelinkt in de vorm van een reis naar Thailand. In mijn eentje. Voor twee maanden lang. November en december. Dus Nieuwjaar vieren in ’t buitenland (vorig jaar deed ‘k dat trouwens in Gambia)

Is dat speciaal? Not quite. Het internet staat vol Thailandverhalen. Maar goed, ik ben wel nog nooit eerder alleen op reis getrokken. En ik deed nog nooit eerder een backpackreis. En oh, ik ben de slechtste kaartlezer en heb het minste richtingsgevoel. PANIEK! Misschien is het voor mij dus toch wel een beetje speciaal.

Waarom Thailand? Praktisch gezien is het een toegankelijk, goedkoop land met een grote aanwezige backpakkerscommunity. En dan is er nog de mix aan drukte van de stad en de uitgestrekte landschappen, de fijne mensen, het lekkere eten, de mooie gebouwen, … Ideaal lijkt mij. Zoveel om naar uit te kijken, zoveel om te ontdekken.

Tijdens mijn twee maandjes en de voorbereiding hou ik hier mijn dagboek wel bij. Hoezee. Spammen. En op mijn facebook, twitter, instagram, snapchat, … Hoezee. Nog meer spammen. Mijn excuses al op voorhand voor de overload. ‘Alweer een blog over Thailand?’ hoor ik u denken. Euhm, ja. ‘Met een verrassende insteek dan toch?’ Euhm bwoa, ja. A noob’s guide to Thailand zowat. Kenny schuimt het internet af als een naïeveling en test alles uit. Van de efficiëntste opplooitechniek tot die speciale Thaise drank die je zéker moet geprobeerd hebben.

Het wordt geen vakantie maar een reis. Eentje met vallen en opstaan. Met vooral veel falen en leren. Ik ben er klaar voor. Stap 1: reis boeken. Stap 2: materiaal kopen. Stap 3: duust reisboeken en blogs lezen. Stap 4: aftellen want alé hoe lang is ’t nog? Stap 5: euhm, dat weet ik nog niet zo goed, ik ben niet zo goed in plannen dus dat zien we dan wel.

Heb jij tips? Wat ik moet doen in de voorbereiding, in Thailand, achteraf? Hoe zot ze ook zijn, ik probeer ze uit en zie of ze iets opleveren.

Share this Story

Related Posts

5 Comments

 1. Stijn

  augustus 20, 2014 at 21:05

  Als je iets nodig hebt: ik ken volk op de Thaise ambassade.

  Reply

  • Kenny

   augustus 20, 2014 at 21:09

   Top!

   Reply

 2. Sarah

  augustus 22, 2014 at 15:08

  Thailand is een uitstekende ‘eerste keer solo backpacken- destination’. Benieuwd of je de volle twee maand in Thailand zal blijven of je rusteloosheid naar één (of meerdere) van de aangrenzende landen zal leiden… :)

  Reply

  • Kenny

   augustus 22, 2014 at 15:10

   De volgende reis staat volgend jaar al gepland. 6 maandjes Zuid-Oost Azië dus de rusteloosheid duurt wel nog eventjes ;)

   Reply

 3. myriam

  augustus 24, 2014 at 18:14

  Als je tips nodig hebt voor Thailand dan wil ik je daar graag bij helpen, ik ben reisjournalist en sinds kort ook blogger en Thailand is mijn absolute lievelingsland. Dus laat maar weten wat je graag doet: ga je om uit te rusten, wil je trekkings doen, wil je Bangkok verkennen, want er zijn natuurlijk oneindig veel mogelijkheden :-).
  Op onze(want ik doe het niet alleen)blog staan er nu drie artikels over Thailand, misschien vind je daar al iets. En laat me verder maar weten wat voor soort reis je wil maken.
  Groetjes,
  Myriam

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoi!

196 landen in de wereld om uit te kiezen als een kind in een snoepwinkel. Waar naartoe en wat er zien? Wij, een koppel 20-ers, delen onze persoonlijke ervaringen over onze reizen. Heb je zelf tips? Stuur ons een berichtje!

Facebook