Categorieën
Azië Thailand

Twee maand Thailand: what’s in my backpack?

Pack light! Dat valt zowat overal te lezen. Doe niet te veel mee, je kunt het daar nog kopen desnoods. Maar wat is niet te veel en hoe groot moet je rugzak daarvoor zijn? En hoeveel weegt dat allemaal? En ga ik dat wel kunnen dragen? Om op al die vragen te antwoorden, geef ik hieronder mee wat allemaal in mijn rugzak zat.

Kledij:

1 chille lange broek voor op ’t vliegtuig
Zo’n losse broek is echt de max als je een lange vlucht moet doen en zeker ook bij tussenvluchten is het handig.
1 propere lange broek voor feestjes
Veel die hard backpackers zullen deze broek niet meenemen. Ik had een gekleurde lichte jeans mee. Ja, dat pakt veel plek in en ja, dat weegt wel wat. Maar daardoor kon ik wel makkelijk binnen in skybars waar ze nogal strikt zijn qua kledij.
3 t-shirts zonder mouwen
Fuck, het is gestoord warm van tijd tot tijd dus je zweet wat af. Een extra t-shirtje met mouwen pakt niets plaats in en weegt niets. Dus hier beter eentje te veel dan te weinig. Niet genoeg mee? No worries, ze verkopen ze daar met hopen.
2 t-shirts met mouwen (eentje voor ’t vliegtuig)
’s Avonds zitten er op sommige plekken tonnen muggen. Dan is DEET belangrijk en lange kleren. Een t-shirt met mouwen, een lichte trui komen hier dan van pas.
1 afritsbare broek als je de jungle gaat doen
Doe je geen jungle dan is dit niet nodig. Ik wou GI Joe doen en dat meehebben maar heb ‘m uiteindelijk niet aangetrokken. (hij was ook wel belachelijk lelijk)
2 shorts
Duuuuuuuuh! Maak wel niet de fout die ik maakte om een dikke short mee te nemen. Ja, er bestaan dikke en dunne shorts.
1 zwemshort
Om te zwemmen. Obviously.
2 paar korte kousen
Loop je niet graag met slippers op Teva’s dan zullen je kousjes nodig hebben. Doe er niet te veel mee. Dat wast makkelijk.
2 paar lange kousen
Gewoon voor koudere momenten (op een bergtop bvb) of tijdens fanciere momenten (op een rooftopbar bvb)
7 paar onderbroeken (dat pakt toch niet veel plek in)
Ondergoed wast makkelijk ja. Maar stel dat je daar scoort. En je staat daar in je vies onderbroek hé. Of je komt iets tegen en moet naar het ziekenhuis. En daar sta je dan in je vies onderbroek. Neenee, beter genoeg onderbroeken meedoen.
1 paar wandelschoenen
Geen echte echte lompe wandelschoenen hé. Die wegen een ton. En je ziet er met zo’n schoenen echt dwaas uit. Gewoon en goed paar Nike’s.
1 paar chille schoenen
Schoenen kunnen al wel eens vuil of nat worden. Dan is ’t handig om een extra paar mee te hebben. That is als je niet grag met sandalen loopt, anders doe je gewoon die aan.
1 paar sandalen
Of je gaat voor de lelijke optie: Teva’s of iets dergelijk. Of je gaat voor de schone optie: Havaiana’s ofzo. Het enige is zeeeeeer comfortabel. Het ander niet echt voor lange wandelingen.
1 handdoek
Ik had zo’n travel handdoek mee die sneller droogt. Moet zeggen dat ‘k die echt wel goed heb kunnen gebruiken. Bespaar je op dorms dan bespaar je ook op handdoeken en zeepjes enzo. Dus zorg dat je zelf iets hebt. Ik had een large. Als je niet van plan bent om aan het strand te liggen dan is een medium volgens mij wel voldoende. Extra handigheid: je kunt het ding als kopkussen gebruiken.

Tech:

Macbook
ik had mijn computer mee om te bloggen, dat weegt wel veel maar is handig om je smartphone op te laden. Een Macbook Air is natuurlijk het handigste. Compact en licht.
smartphone + lader
iPad + lader (op zich niet echt nodig)
extra batterij
tussenstuk voor stopcontacten
in Thailand heb je dat eigenlijk niet nodig want Europese kabels werken. Maar ik had een tussenstuk waardoor ‘k 2 zaken ineens kon opladen. Handig als je zo’n digital junkie bent als ik.
een zaklamp
ik had er eentje met batterijen en een heel kleintje op zonne-energie

Hygiëne:

Klein potje shampoo
tablet zeep
DEET (voor de muggekes)
zonnecrème en aftersun (in travelsize pakketje)
tandenborstel en mini-tandpasta

TIP: je kunt die zaken soms vinden in je hotel als je een iets duurder hotel neemt soms

Extra:

Flightbag voor je rugzak
om te voorkomen dat de draden van je backpack ergens blijven hangen
Een leesboek
Ik heb het niet zo voor e-readers. Ik ruik graag een boek, plooi graag de randjes om te zien waar ik zit. En ik ruil ze daarna graag met andere reizigers. Ideaal ook om een conversatie rond te starten. Nadeel: ZWAAAAAR!

Alles samen qua gewicht: 14kg. Daar kon wat af als je de Macbook thuis laat (2kg) en een paar schoenen minder meeneemt. En geen 4 leesboeken koopt onderweg.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *