Categorieën
Japan Uncategorized

Voel de Disney spirit: Disneyland Tokio

In Japan zijn er 2 supergrote themaparken. Er is Universal Studios met ondermeer een groot stuk over Harry Potter en er is Disneyland Tokio. Na even twijfelen kozen we voor Disneyland. Iets veiliger mochten te veel attracties in het Japans zijn door de herkenbaarheid. Qua prijs dezelfde en bij allebei dezelfde commentaar: het is er druk. Dan was er nog de keuze tussen DisneyLand of DisneySea. De laatste is een themapark met vooral waterattracties en parades. Uit gemak kozen we DisneyLand. Zo konden we tenminste vergelijken met Parijs waar we al een paar keer naartoe gingen. 

Hoe druk dat zouden we de dag zelf ontdekken. Wij gingen op een dinsdag tijdens de Japanse zomervakantie. Niet ideaal dus, maar je zit nu eenmaal beperkt in tijd. Het park was open van 8 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds. Lekker lang. De ticket booth die opende een uurtje vroeger. Om zeker te zijn dat we dus op tijd zouden zijn stonden we op om 5 uur (!). Jawel, om 5 uur opstaan om naar een pretpark te gaan. Was dat dom? Nope. Tegen 6u30 stond er namelijk al een megarij aan de ticketbooth. Maar echt. Mega. Rij. We keken onze ogen uit. Howly fuck dat wordt afzien straks in het park. Onze tickets hadden we tegen 7u20. 60 euro per persoon. Zoiets. Niet goedkoop dus. En dan is het aanschuiven. De deuren gaan open om 8 uur en …

Rennen. Of dat is toch wat velen voor ons deden. Er vormde zich al meteen een rij voor een foto met Micky. Er vormde zich een rij aan de popcornstand. Er vormde zich overal rijen. En wij, wij wandelden richting de eerste grote attractie. Je moet weten dat je in Disneyland kunt werken met Fast Passen. Zo’n Fast Pass haal je op aan de attractie zelf, daarop staat dan een uur waarop je op de attractie mag. Probleem: je mag maar 1 Fast Pass per uur of anderhalf uur fixen. Onze eerste FP was er eentje voor ‘Stitch: The Encouter’. Een attractie waar maar een beperkt aantal tickets voor waren en die volgens het plannetje enkel in het Japans was. Spannend! Gelukkig spreekt geen van ons vloeiend Japans!

En dan is het rondwandelen. Zien wat er zou volgen. Ja, we waren niet zo heel goed voorbereid. Eerste attractie waar we bij gaan staan, de Space Mountain, toont een wachttijd van 240(!) minuten. Twee vier nul minuten. Vier uur. Wachten. In een rij. Voor 1 attractie. How about no?!? De moed zakte ons in de schoenen. Als dit overal het geval zou zijn waren we serieus gejost. Dan konden we 1 attractie doen in een dag. Maaaaaaarrr wat bleek: de Star Wars attractie had maar een wachtrij van 15 minuten. BOEM! Coolste 3D-attractie die ik zag in tijden trouwens. Echt nice.

En het geluk bleef duren. We passeerden plekken met wachttijden van 180 minuten en vonden als bij wonder steeds attracties met max 30-40 minuten. Een redelijke wachttijd voor een zomervakantiedag in het tweede meeste bezochte pretpark ter wereld. Telkens wanneer we een nieuwe Fast Pass konden fixen, rushten we naar de attractie waarvoor we ‘m wilden. Werkte prima.

Is Disneyland Tokio de moeite? Zijt maar zeker. Niet als je een thrill seeker bent. De rides zijn niet zo spectaculair. Maar waw, wat zijn de tochtjes goed uitgewerkt. Wat zijn de shows mooi en wat zijn de mensen fijn en vriendelijk. Stitch, The Encounter bleek een gigascherm te zijn waarop Stitch te zien was. En het kereltje reageerde op wat het publiek zei. Stelde een paar vragen en reageerde. Die technologie toch. Het werd meteen de spannendste attractie van de dag. Sven en ik keken elkaar aan en zeiden luidop: ‘Fuck, wat als ze ons iets vragen?’

De Space Mountain is de enige ride die je ietwat kriebels bezorgt. Wij moesten er een half uurtje voor aanschuiven dankzij onze Fast Pass. Ideaal dus. Oh, en The Haunted Mansion konden we niet doen. Als je de kans hebt, regel daar dan een Fast Pass voor. Je kunt op een dag eigenlijk maar 4 van die dingen regelen aangezien er telkens anderhalf uur tussenzit en FP-en op zijn tegen de namiddag.

Yup, Disney was nice. Disney was druk. Belachelijk druk. En toch konden we op haast alles wat we hadden gewild. Disney trekt jaarlijks 17 miljoen bezoekers. In Parijs zijn dat er 9 miljoen. Gewoon, even in perspectief plaatsen. Japanners zijn niet alleen met dubbel zoveel. Ze zijn ook vijfendertig keer Disneygekker. Meestal koop je spullen in het pretpark om die daarna pas te dragen. In Japan staan mensen in full-blown outfit klaar om binnen te gaan. Disneyshirts, onesies, petjes, haarbanden. Jong, oud, man, vrouw. Allemaal Disney. Iedereen gek. Ik voelde me nog nooit zo underdressed.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *