Categorieën
Europa

Volta pop-upt met pop-corn summer camp

Zaterdagmiddag, iedereen ging naar zee, wij naar Zomergem. Volta in Gent heb ik enkel nog maar gezien voor een drankje, eten had ik er nog niet gedaan (al staat ook die op die eindeloze foodwishlist). Een lunch tussen de maïsvelden was blijkbaar makkelijker te regelen dan een diner bij Volta zelf. Happy me.

Aangekomen in het groen zag ik direct dat eten middenin een maïsveld letterlijk genomen mocht worden. De auto werd geparkeerd. Op naar het restaurant, Alice in Wonderland style. Minuutje het wandelpaadje volgen, fancy festivalwc’s check, kipjes check en met een smile de lange kloostertafels spotten met al die bedrijvigheid eromheen. Heerlijk gezellig zo onder die bedoeïenentent uit Pakistan.

Aperitief van popcorn werd genuttigd (ahja, we zaten niet voor niets in een maïsveld), waarna perfect werd omgeschakeld naar het menu. Voor ons twee gangen: eerst kregen we heerlijke Noordzeezalm, waarna vooral het lief zijn ogen glinsterden van het Melkkalf Holstein “BBQ”. Bediening? Gezellig met hier en daar wel een klein probleempje. Je merkte dat de pop-up nog maar een paar daagjes aan het draaien was. Smaken? Niet te complex maar ontzettend lekker. Sfeer en gezelligheid? Een dikke, welverdiende 8!

Foto’s zeggen meer dan woorden, al zijn die iPhone-foto’s maar bagger. Maar ge moogt gerust zijn, het lief kan ik nu wat makkelijker overtuigen om eens te gaan eten.
Merci Volta. Tot de volgende.

volta ingangvolta popcorn summer campVolta popcornvolta noordzeezalmvolta Melkkalf Holsteinentree volta

Voor de lunch kan gekozen worden tussen een menu van twee of vier gangen (25 of 45 euro). ’s Avonds is er een menu van vijf of zes gangen (65 of 74 euro). Reserveren kan via voltagent.be.
Nog tot en met 3 september 2014 waarna de deuren weer opengaan in Gent zelf.

 

Door Dorien

Dorien Pauwels, Vlaams-Brabantse Gentenaar. Digital Project Manager. Verliefd op hotels en romantisch een bad nemen. Kan absoluut niet tegen insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *