Categorieën
Azië

Wat je leert tijdens het reizen

Al reizend word je dagelijks geconfronteerd met twee belangrijke facetten van het menselijk gedrag:

Enerzijds is de mens een sociaal dier. Ik heb avonden gevuld met drankspelletjes, met praatsessies, met nieuwe vrienden en precies al oude bekenden. Ik heb eten gedeeld en gedachten. Diepe geheimen. Reisplannen. Liefdesverhalen. Ik heb gelachen en geweend samen. Gezweet. Gewandeld. Ik leerde houden van Wechat. Mijn facebook telt tientallen nieuwe contacten. Herinstalleerde Line en zocht contact met de thuiswereld via Whatsapp en Facebook. Ik was sociaal. En dat was ook iedereen rondom mij.

Anderzijds is de mens een egoïstisch dier. Ik heb avonden wakker gelegen van mensen die laat inchecken en het licht aansteken. Van zij die zat binnenkomen en bulderlachen. Van de plasticzakken die hun voorliefde voor geritsel uiten ook wanneer ze midden in de nacht moeten vertrekken. Ik heb feestvierders stereoketens horen op het maximum draaien en metronemers stoïcijns zien blijven zitten terwijl een dame voor hen staat. Ik hoorde telefoongesprekken in mijn kamer in het midden van de nacht. Volgde zoemende notificaties voor een paar uur lang en kon de YouTube filmpjes van mijn onderbuur bijna woord voor woord herhalen. Ik zag overgelopen toiletten. Of propere exemplaren mocht de laatste hebben doorgespoeld. Ik zag mensen toiletrollen stelen waardoor de rest even zonder zat en warm water opgebruiken. Ik voelde airco’s op high-speed en fans die binnen opstegen zonder dat die ene kerel vroeg of de rest daar wel nood aan had.

Ah, je leert en leeft wel wat op reis. Het einde van maand 2 is nabij.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *