Categorieën
Europa

Wat te doen tijdens een weekend Frankfurt?

Ik heb zo van die momentjes. Die zorgen ervoor dat ik beslis om 8 maand naar Azië te trekken en die zorgen er op vrijdag voor dat ‘k beslis om een weekendje Frankfurt te boeken. Waarom Frankfurt? Wel, vliegtuigtickets waren te duur door de belachelijk late beslissing. En Parijs en consoorten hadden we al wel eens gedaan. Ik zocht dus een nieuwe bestemming die met de auto te doen was. Daarbij vertrok ik vanuit het gegeven: mijn madam zit graag op hotel. Dus maar even Design Hotels gecheckt en gezien wat de mogelijkheden waren. Enige betaalbare die er ook wel leuk uitzag: 25 Hours Levi’s Hotel in Frankfurt. Wat kende ik over Frankfurt? Niets. Hotel geboekt, vrouwtje op de hoogte gebracht en koffers gepakt. Op naar de onbekende stemming. Maar niet voordat ‘k op Facebook nog een laatste oproepje lanceerde. Of niemand tips had over Frankfurt. Dikke punten daarbij voor Tess van RetsenDetsen. Zij bracht er ettelijke dagen door voor haar werk en had een zondvloed aan goeie tips. De rest van mijn Facebook sprak over een saaie, grijze economiestad. Zo eentje waar de Europese bank zit en er voor de rest weinig te beleven valt. Hoezee, dat belooft!

Waar slapen?

Ok. Het 25 Hours Hotel Levi’s ligt wat in een rare buurt. Rond het station aan de rosse buurt. Dus echt gezellig wandelen is het er niet, maar het is wel op wandelafstand van het centrum en alle leuke dingen. En de kamers zijn best fijn. Een uitgebreider verslag krijg je zeker nog van Dorien, de hotelgoeroe.

Frankfurt-1

Wat doen?

Musea. Echt een shitload aan musea. Wij waren in ’t stad tijdens het Pinksterweekend dus er was niet zo heel veel open, maar Frankfurt telt maar liefst 34 musea. En die zijn wel open. HAH! Dus gingen we cultureel wezen en deden we een megaoverdrevenzotte museumtour. Op tweede dagen tijd zagen we zo 10 van de 34 plekken. Hoeveel ons dat kostte? Euhm, 18 euro per persoon. That’s it. Je koopt gewoon een MuseumSuferTicket en hoppa, toegang tot de 34 musea voor 2 dagen. Als dat niet fantastisch is! Zijn ze allemaal de moeite? Niet echt. Maar het niveau ligt verrassend hoog. Knappe gebouwen, goed uitgewerkte tentoonstellingen. Wij waren onder de indruk. Dit waren alvast onze toppers:

 • MMK 1/3 en 2
  Museum voor Moderne Kunst. Zo’n museum waar je achteraf buitenstapt met het idee: GODVERDOMME KUT IK SNAP ER NIETS VAN. Maar dat kan ook wel aan mij liggen eigenlijk. De meeste uitleg is wel enkel in het Duits. Beetje zonde. Maar heel mooi gebouw, mooie permanente tentoonstelling en momenteel liep er ook wel een intrigerende tijdelijke.

Frankfurt-4

 • Deutsches Filmmuseum
  Een must visit! Ontdek de wereld van de film in een knap onderhouden museum vol doe-dingen. Ja, je mag dingen aanraken en op knopjes drukken. Je ziet er de eerste filmcamera’s, je ziet hoe een filmset werkt, de eerste filmpjes. Echt leuk.
 • Schirn Kunsthalle
  Buiten het Schirn hangt een grote klok die rondzwaait. Het gevaarte maakt nogal wat lawaai en je hebt het gevoel dat het elk moment op je kop kan vallen. De tijd vliegt hier letterlijk. Het gebouw was bij onze komst onderverdeeld in 2 tentoonstellingen: eentje over Duitse profeten (rare sekteleiders) en eentje over affichisten (kunststroming waarbij kunstenaars billboards gebruikten en die tot kunst verwerkten). Beide mooi uitgewerkt maar niet zo heel groot.
 • Fotografie Forum Frankfurt
  Ben je into fotografie dan moet je hier zeker stoppen. Momenteel loopt er een 100 jaar Leica fotografie tentoonstelling en het is gek hoeveel iconische werken met een Leica zijn geshoot. Liefste mensen van Leica, ik wil er gerust ook wel een paar shooten tijdens mijn trip door Azië *wink wink, nudge nudge*

Frankfurt-2

 

Tegenvaller:

 • Senckenberg Naturmuseum:
  Ik hou van natuurgeschiedenis. Beestjes in welke vorm dan ook spreken mij wel aan en al zeker dino’s. Dus ik had veel verwacht van dit museum maar het was zooooooo ouderwets. Saaie bordjes met uitleg, saai opgestelde opgezette beesten, saaie displays. Echt een dikke tegenvaller. Geen idee of kinderen het de moeite vinden maar ik betwijfel het toch wel eigenlijk. Zonde, want er valt zo heel veel mee te doen. Zelfs de paar digitale displays waren ongelofelijk saai. Blegh!

Niet kunnen doen maar waarschijnlijk ook wel leuk:

Städel Museum: Tripadvisor zegt toch dat het goed is maar dat was niet open op maandag. Sorry Städel.

Wat nog te doen?

Wandelen: Langs de musea is er een hele leuke strip tegen ’t water waar je gezellig kunt wandelen. Of als je in ’t Levi’s slaapt kun je ook een fietsje gratis lenen en daar wat rondcruisen. Zon in je gezicht en genieten maar.

Palmengarten: Een bloementuin wat buiten het centrum. Kost je 7 eurootjes per persoon, maar ideaal voor een gezellige zondagse wandeling en al zeker voor floraliefhebbers. Grote hoeveelheid aan bloemekes, struikjes en bomen. Oh en cactussen. Hoera voor cactussen.

Frankfurt-5

Alte Opera en English Theatre: Probleem met heeeeel laat boeken is dat je niet alles kunt doen op 2 dagen zonder een heel klein beetje voorbereiding. Over beide culturele stekken hoorden we goeie dingen, maar in ’t een speelde er niets laat genoeg en in ’t ander was er een drama. En er is al genoeg drama in de wereld.

Shoppen: Ahja, dat kun je natuurlijk overal doen. Er zijn een paar leuke zijstraatjes van ’t centrum waar je echt toffe winkels hebt waaronder een Leica shop (hé mensen van Leica, dat zijn al twee vermeldingen). Dus shop gerust. MyZeil, een winkelcentrum in welja ’t centrum ziet er langs de buitenkant wel knap uit maar stelt op zich niet zo heel veel voor.

Waar eten en drinken?

Wackers Kaffee: klein, oud en vooral ontzettend gezellig koffiehuisje. Mensen zitten er samen buiten op ’t kleine terrasje van hun koffie te genieten. Bekend plekje dat toch charmant is gebleven en nog steeds democratische prijzen hanteert.

Margarete: na een bezoekje aan ’t Fotomuseum kun je daar even stoppen. Hipsterinterieur en bijhorende prijzen. Ideaal dus voor een kleine hap maar misschien niet meer. De worst was er alvast superlekker.

Café Karin: ontbijtspot die blijkbaar door IEDEREEN wordt bezocht tijdens ’t weekend. Binnen was vol, buiten was vol, alles was vol. Door een foutje bij de bestelling moesten we ook nog eens een half uurtje wachten, maar dat bleek het wel waard. Overvloedig ontbijt voor een ça va prijs.

Aroydee Thai: De vuistregel is ‘vermijd zaken die foto’s van hun gerechten op de kaart zetten. Dat zijn meestal toeristenrestaurants en minder lekker’. En ok, Aroydee Thai ziet er van buiten ook echt niet aantrekkelijk uit. Erwtengroen interieur, cheap tafeltjes en kaart maar man wat was het lekker. Ik voelde me instant terug in Thailand. De Pak Ka Pao Gai was overheerlijk. Dat moet ook zowat het eerste Thais zijn dat ‘k leerde tijdens mijn rondreis. Njomnjom.

Het restaurant van ’t Levi’s hotel: Lekker. Een beetje prijzig wel. Ga voor de pannenkoeken als je met je date gaat. Zo romantisch om die op een hot stone zelf te bakken.

De rest van mijn eet & drinktips vind je op mijn Foursquare: Volg mij hierzo! Mijn travel verhalen zijn ook altijd te volgen via Snapchat. Gewoon even onderstaande code scannen en klaar.

snapcode

[highlight] TL;DR: Is Frankfurt de moeite voor een weekend? Ja! Er is zeker genoeg te doen om je niet te vervelen. Is het de moeite voor meerdere weekends? Hmmm, dat dan weer niet. Maar het moet niet altijd Berlijn zijn. [/highlight]

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *