Categorieën
Europa

Weekendje Rotterdam: tips!

Je hebt 2 dagen om Rotterdam te ontdekken. Waar slaap je? Wat bezoek je? Waar shop je en waar ga je eten? We lijsten alle plekjes op die wij tweetjes echt de moeite vonden.

Mainport hotel

Dit lees je op de site van Mainport:

Mainport is het meest luxe en moderne hotel van Rotterdam. Dit gloednieuwe 5-sterren hotel biedt u een onvergetelijke ervaring. Van Spa Heaven met traditionele Hamam, tot stijlvolle cocktailparty’s en internationale congressen. Bij Mainport beleeft u alles op het hoogste niveau. Mainport is niet zo maar een hotel, het is een lifestyle.

En na er twee dagen te slapen kunnen we ze geen ongelijk geven. Wàt een ruime kamer! Uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug. Lekker Illy-koffie voor ’s morgens, een paraplu die je mag lenen in de kleerkast en een badkamer met privé-sauna. Yup. Privé-sauna. Daarnaast op het achtste verdiep, inbegrepen in de prijs, een hammam en zwembad. Heaven! Een uitgebreid verslagje lees je later wel nog hier.

Mainport hotel

Danny, jawel soms moet je het niet te ver zoeken bij de keuze van de naam van je winkel, verzamelt allerlei spulletjes die hij leuk vindt van over de hele winkel. Zoals de naam doet vermoeden zijn dat voornamelijk cactussen. Giant cactussen! Maar ook hangmatten, bijzettafeltjes, wierook en zweverige lampjes. Gezellig winkeltje om even in rond te snuiven.

photo 1

Koffielovers, jullie MOETEN hier geweest zijn. Hopper heeft zwaar de lekkerste koffie van Rotterdam. De koffiebar annex bakkerij bereidt zijn koffie via verschillende technieken (Aeropress, Clever, Hario, Chemex, Press pot and Toebroek) waardoor je echt het perfecte kopje kunt proeven. De open keuken zorgt voor een zeer huiselijke sfeer. Tijdens de week vaak een hotspot voor co-workers.

  • Museumpark – Cultuur opsnuiven

Museumpark

Alle musea bij elkaar rond 1 park. Vet handig! In het park staan een aantal sculpturen en monumenten. Zo kun je al wat in de museumsfeer komen. En het rosarium achter Boijmans Van Beuningen is ideaal om uit te rusten in het zonnetje. Rond het museumpark vind je het NAi, Museum-woning Sonneveld, Museum Boijmans Van Beuningen, het Chabot Museum en de Kunsthal.

Hamburg

Foursquare bracht ons naar Hamburg, een fancy hamburgertent (fancy burgers zijn in) op het eind van de Witte de Withstraat. Bij Hamburg eet je echte burgers. Proper burgers, zoals hun baseline zegt. Geen geur-, kleur-, en smaakstoffen, geen vlees uit de bio-industrie, maar vlees van traditionele, extensieve veeteelt en met de beste groente, aardappels en kruiden van de markt. En wow, het was heerlijk. Finger lickin’ good. Beste burgers die ik ooit at. (Probeer de Ai! Caramba. Lekker spicy)

Je hebt een stadstuintje en zoekt wat leuke spulletjes? Stop en spring binnen bij Stek. Het kleine winkeltje heeft alles wat je nodig hebt voor je hippe en verantwoorde volkstuin, binnentuin of daktuin. Leuke is dat het winkeltje tussen de vele Surinaamse en Turkse eethuisjes staat.

Heavenly Cupcakes

In dezelfde straat als Stek vind je Heavenly Cupcakes. Wie zegt nee tegen een lekker cupcake? Niemand toch! En al zeker niet als het ook nog eens vegan cupcakes zijn. Goed voor het milieu en lekker. Woepie!

De barbier werd dankzij de retroseksueel (een beetje zoals een metroseksueel maar dan met een hang naar het meer mannelijke) terug trendy. Elke man hoort plots een baard te hebben die dan ook nog eens mooi gestyled moet zijn. Haal de snorrenwax en het scheermesje maar boven. Schorem stond sinds de aflevering van Lust for Life bovenaan mijn to-dolijstje. Probleem 1: ze nemen geen afspraken. Ook niet tijdens de weekends. Probleem 2: ik kwam er aan om 14u en alles bleek al volzet. SINDS 9U ‘S MORGENS! De zaak is open van 9 tot 16u en blijkbaar staan mannen er met plezier al vooraf te wachten om daarna tot 8 uur in de zaak te wachten tot het hun beurt is. De jongen waar ik mee sprak kwam speciaal uit België, stond er om 7u ’s morgens en had moeten wachten tot 12u. Dedication! En zijn baard zag best ok uit. Dus wil je echt een Schorem scheerbeurt, ga dan belachelijk vroeg en plan die dag absoluut niets.

Een cinemabezoek is duur. Verschrikkelijk duur. En daar krijg je bij een Kinepolis ongelofelijk mooi beeld en geluid voor in de plaats, maar ook een heleboel kille commerciële bullshit. Daarom zoek ik altijd naar bioscopen met karakter. Zoals de Studio Skoop in Gent of The Movies in Amsterdam. Cinerama is er zo eentje. Geopend in de sixties met een aanbod van zowel blockbusters als de toegankelijk arthouse cinema. Wij zagen er Monuments Men. Geen topper, maar toch vrij entertainend.

Posse Espressobar vonden we in de 100% Rotterdam-gids. De zaak bevindt zich aan de andere kant van de Maas en bereik je na het oversteken van de Erasmusbrug en Rijnhavenbrug. De Espressbar bevindt zich in de Fenixloods en herbergt er een aanzienlijke collectie kunstfoto’s. Eigenaar Paul Posse is zelf fotograaf en geniet van de combinatie van lekkere koffie en goeie foto’s. Ik bestelde er een espresso en kreeg er een tweede omdat espresso 1 volgens Paul niet perfect was klaargemaakt. Dat spreekt van perfectie.

  • Erasmusbrug, Rijnhavenbrug, Willemsbrug

Oversteken die bruggen. Trek even weg van het centrum en ontdek nieuwe plekjes van Rotterdam. Elk van de bruggen heeft een eigen stijl en een al even prachtig uitzicht.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *