Categorieën
Europa

Wie gaat nu skiën in april? Skiing into Spring uitgetest!

Om het einde van het skiseizoen wat te promoten in Frankrijk bundelden heel wat skioorden hun krachten en creëerden ‘Skiing into Spring‘. Op de bijhorende website vind je 5 redenen waarom skiën in april best wel top is en zijn er ook superdeals te scoren. Ik werd uitgenodigd door de toeristische dienst van Rhône Alpes om dat ook maar eens uit te testen.

Disclaimer: ik kan eigenlijk niet zo heel goed skiën. Ik werd dan ook meegenomen als dinges ‘lifestyle- en travelblogger’. Zoietske. Over de kwaliteit van de sneeuw kan ik zelf niet oordelen, maar gelukkig kreeg ik een bek en een aardig mondje Frans en Engels om het aan mijn collega skiërs te vragen. Dus, skiën in april. Doen of niet doen?

1. Als je een beginnend skiër bent

Skiing into Spring

Yes! Zeker doen! Het is in april een pak goedkoper dan in het hoogseizoen. Daarnaast is ’t ook nog eens rustiger wat betekent minder lang wachten en meer ruimte om te skiën. En het is vooral ook snikheet als je geluk hebt. De 5 dagen dat ik in Valmorel en La Plagne doorbracht was ’t er 20 graden. Dus geen dikke skivest aan maar gewoon een goeie hoodie en done. Plus in heel wat skioorden doen ze ook echt wel iets met die ‘Skiing into Spring’. La Plagne vormt in de lente zijn hele skioord om tot verschillende ervaringen. Op de 6 toppen kun je 6 verschillende dingen beleven. Zo is er de ‘Zen-zone’ waar je gezellig in een jacuzzitje kunt liggen of een saunake kunt pakken. Of de ‘Extreme Zone’ waar je kunt reverse bungeejumpen en van 7m in een kussen springen. Allemaal wel tof, maar ook niet te superwaw. Als je geen zin hebt om de hele dag door te skiën dan valt er wel nog vanalles te doen. Echt cool was de ‘Snow Bob’, plastic bobsleekes waarmee je over de piste kunt racen. Kost je 25 eurookes.

2. Als je een ervaren skiër bent

Skiing into Spring

Hmmm ja, toch doen. De ervaren skiërs in het gezelschap lieten me weten dat de sneeuw bovenaan best wel nog ok was. Het warme weer maakt het natuurlijk iets minder hard en ijzig waardoor je denk ik ook wel iets minder crazy kunt gaan. Maar het is maar helemaal onderaan dat het echt wat ambetant wordt met vuil smeltend ijs. Plus, minder volk dus meer kans op naakte, witte off-pistes om op te shredden. En dat allemaal in je t-shirtje. Lekker bruinen. Lekker sporten. Lekker gaan.

3. Als je een feestbeest bent

Nowp! Noooooooope! Einde seizoen is einde feesten is dood. De eerste twee dagen zaten we in Club Med en daar had ‘k uiteraard geen feestjes verwacht. Dus dat de staff er stond te dansen tot 23u waarna alles uitstierf was wel normaal. Maar dat donderdag in La Plagne morsdood bleek was wel even schrikken. Niets, niemand, noppes, nougaballen. Een klein café waar een livebandje speelde. That’s it. Misschien waren wij er de verkeerde dagen, maar ik vrees dat er op ’t eind gewoon te weinig crazy toeristen nog zijn.

Wie op de hoogte wil blijven van mijn avonturen volgt mij best op Snapchat ‘nonunsenses’. Daar kun je gewoon helemaal live volgen wat ‘k allemaal uitsteek.

Voor meer info over reizen in Frankrijk surf naar deze website.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *